Zaterdag 25 februari organiseerde Excelsior Winterswijk alweer de achtste editie van het succesvolle “Excelsiors Tweedehands Boekenbal”. Tweemaal per jaar wordt een grote boekenmarkt georganiseerd in mfa Pelkpark, het thuis honk van de muziekvereniging. De boeken worden zorgvuldig uitgezocht, geselecteerd en gecategoriseerd. Boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen en snuffelen tussen alle soorten boeken; van romans en thrillers tot kookboeken en themaboeken over flora en fauna, techniek, religie, poëzie en diverse hobbyboeken. Een speciaal gedeelte van de sportzaal was ingericht met kinderboeken. Er waren ook weer boeken voor de allerkleinsten, de beginnende lezers, gevorderde lezers en ook tieners. En in diverse categorieën: zelfstandig lezen, educatief, creatief, prenten-, sprookjes- en pop-upboeken. Tevens was er naast de boeken ook een flink aantal cd’s te koop.

Fotoreportage: Jan Tenbergen

Goed doel

Het mes snijdt deze dag aan twee kanten. Bezoekers kunnen hun persoonlijke bibliotheek aanvullen en Excelsior kan haar muziekbibliotheek uitbreiden. Van de opbrengst worden namelijk, onder andere, nieuwe muziekstukken gekocht. Zo kan Excelsior weer mooie concerten verzorgen. Ooit zei iemand die zijn boeken ter beschikking stelde het zo leuk te vinden dat hij naar zijn ‘boeken’ kon komen ‘luisteren’ tijdens een concert!

Boekeninzameling

Eén ieder die boeken wil aanbieden voor de boekenmarkt kan contact opnemen met boekenhoek@excelsior-winterswijk.nl. Ook speciale verzoekjes als het gaat om boeken kunnen via dit e-mailadres ingediend worden. Grote hoeveelheden boeken kunnen opgehaald worden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Wim ten Pas, tel.nr. 06 22 74 54 69.

Zelf langsbrengen

Heeft u uw zolder opgeruimd, volle kasten leeggeruimd? Dan kunt u overgebleven boeken ook zelf langsbrengen/afgeven. Onze nieuwe inzameling- en opslag is per 1 maart gevestigd in een loods op het terrein van carservice Mennink-Veldboom aan de Narcisstraat 2 in Winterswijk. Iedere eerste maandag van de maand staan onze vrijwilligers hier voor u klaar

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin