Koningsdag 2020 ziet er door het coronavirus anders uit dan andere jaren. Het is jammer dat de 53e verjaardag van koning Willem Alexander niet samen kan worden gevierd met de daarbij behorende gebruiken. Vereeniging Volksfeest Winterswijk en de Samenwerkende Winterswijkse Muziekverenigingen willen ondanks dit toch een positief geluid laten horen, letterlijk en figuurlijk.

Gezamenlijk initiatief Winterswijkse muziekverenigingen

Op suggestie van Vereeniging Volksfeest hebben de Samenwerkende Winterswijkse Muziekverenigingen de handen ineengeslagen. In aansluiting op de oproep van de landelijke Oranjevereniging om gezamenlijk het Wilhelmus te zingen, gaan alle Winterswijkse muzikanten het volkslied spelen. Hiertoe wordt één groot Winterswijks orkest geformeerd waarbij, uiteraard geheel ‘corona-proof’, iedere muzikant vanuit zijn eigen tuin of voor zijn eigen huis speelt. Via een digitale verbinding staan de muzikanten in contact met elkaar en met de dirigent.

De maestro van dit online orkest is de Winterswijkse dirigent Henk Jan Heijnen. Klokslag 10.00 uur zal het orkest het Wilhelmus inzetten. Doordat alle muzikanten vanuit hun eigen tuin of straat spelen, zal in heel Winterswijk het volkslied gezamenlijk worden gespeeld.

Oproep aan alle Winterswijkse inwoners!

De Samenwerkende Winterswijkse Muziekverenigingen wil alle inwoners van Winterswijk oproepen om op Koningsdag om 10.00 uur het Wilhelmus vanuit de tuin/straat uit volle borst mee te zingen. Natuurlijk voelt het niet als bij een normale Koningsdag op de kermis, bij de koningsspelen, op de paardenmarkt met een oranjebitter of met wat te drinken op het terras, maar op deze manier kunnen de Winterswijkers zich toch met elkaar verbonden voelen en vieren we toch een beetje samen Koningsdag 2020.

Iedere Winterswijkse muzikant kan meedoen

Ook muzikanten die niet bij één van de muziekverenigingen spelen kunnen mee doen. Alle muzikanten zijn van harte welkom. Om zicht te houden op het aantal deelnemers en de deelnemende muzikanten toegang te kunnen geven tot de digitale omgeving, vragen we wel om een aanmelding. Dit kan per e-mail door een bericht te sturen naar orkestmanager@eendracht-winterswijk.nl. Na aanmelding krijgen deelnemers aanvullende informatie en bladmuziek per e-mail toegestuurd.

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin