Afgelopen weekend bereikte ons het droevige nieuws dat voormalig voorzitter en lid van verdienste van onze vereniging Jan Plettenburg is overleden.

Jan is in 1990 voorzitter geworden van onze vereniging. In zijn periode als voorzitter heeft hij een belangrijke rol gespeeld voor Excelsior. Jan was geen muzikant, maar wel groot cultureel liefhebber en bovenal een zeer kundig bestuurder. Het was een dappere keuze van Jan om in een roerige tijd voorzitter te worden “van buiten de vereniging”. Jan wist met zijn positieve energie en zijn onverzettelijke inzet voor Excelsior al snel het vertrouwen en de waardering van de leden te winnen.  Jan was een echte bestuurder. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestuurlijke ontwikkeling van Excelsior. De huidige voorzitter Arjan Bentsink hierover: “Ik was bestuurslid in de tijd dat Jan voorzitter werd. Ik heb Jan altijd enorm gewaardeerd om zijn vermogen om vanuit een gedeelde visie mensen aan te spreken en te enthousiasmeren. En bovenal zelfbewust en ambitieus durven zijn. Jan is hiermee voor mij een belangrijk voorbeeld en inspirator geweest.”

Een van zijn eerste grote acties was het verspreiden van de nieuwe kliko’s in Winterwijk. Een actie met een mooie opbrengst en waar veel leden met plezier aan terugdenken. Ook veel leden herinneren zich Jan met zijn oranje vouwfietsje waarmee hij letterlijk achter de muziek aanging. Jan was altijd zeer scherp op een correct uniform. Schoenen dienden altijd perfect te zijn gepoetst en de panty’s die Jan via zijn winkel inkocht moesten altijd netjes worden gedragen. Hier werd ook weleens de draak mee gestoken, maar Jan bleef hier altijd consequent op wijzen.

Na het beëindigen van zijn voorzitterschap is de band met Excelsior gebleven. Jan en Luuk waren zoveel mogelijk aanwezig bij onze theaterconcerten. In de weken voorafgaand aan de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, kon de voorzitter altijd rekenen op een bezoekje of berichtje van Jan. Helaas is dit jaar het berichtje van Jan, vlak voor onze vergadering, een definitieve afmelding.

Wij wensen Luuk en de overige familieleden heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin