Muziekvereniging Excelsior Winterswijk op zoek naar nieuwe voorzitter

Muziekvereniging Excelsior is een goed draaiende, actieve vereniging met circa 175 leden. De bestuursleden, leden, vrijwilligers en professionals zetten samen graag een extra stap om leuke en ambitieuze plannen waar te maken. Voorbeelden hiervan zijn de mede-organisatie van het bevrijdingsfestival op 5 mei, met een aantrekkelijke muzikaal programma op een drijvend ponton op het Hilgelo. De komst van het derde Chinese orkest naar Winterswijk op 14 juli. De eerdere concertreis met 80 muzikanten naar China. Drie uitverkochte voorstelling van de muzikale theaterproductie; Oud Winterswijk. Maar ook leuke optredens zoals tijdens de Vierdaagse van Nijmegen, bloemencorso Lichtenvoorde. En natuurlijk tijdens ons eigen Winterswijkse Volksfeest. Tel daarbij op, de optredens van alle jeugdonderdelen, wedstrijden van de majorettegroep en diverse niet muzikale activiteiten, dan begrijp je als snel de term actieve vereniging.

Huidig voorzitter Arjan Bentsink heeft eerder aangegeven, na tien succesvolle jaren, te willen stoppen met het voorzitterschap. Arjan: “het is belangrijk voor Excelsior om te blijven vernieuwen. Ik doe mijn functie nu 10 jaar en nog steeds met plezier, maar wil ook zorgen dat dit zo blijft. Daarbij komt dat mijn eigen onderneming flink groeit en ik ook daar voldoende tijd en energie aan wil besteden”.

Zoals overal geldt ook bij Excelsior, vele handen maken licht werk. Veel leden zetten zich, naast het maken van muziek, extra in met vrijwilligerstaken. Tijdens de maandelijkse bestuursvergaderingen worden alle acties en voortgang centraal besproken en afgestemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Bestuurlijk BeleidsKader (BBK). Hierin staat de organisatie van de vereniging, het te voeren beleid en de praktische uitvoering beschreven. Dit document wordt doorlopend aangepast aan de ontwikkelingen en jaarlijks door de algemene ledenvergadering goedgekeurd. De voorzitter leidt deze maandelijkse vergadering, stuurt op hoofdlijnen en draagt bij aan visieontwikkeling.

Arjan: “Als voorzitter van Excelsior kun je sturen op hoofdlijnen, je hoeft als voorzitter niet alles alleen/zelf uit te voeren, dat maakt het aantrekkelijk. Het is de kracht van Excelsior, dat leden graag een stapje extra willen doen voor hun vereniging”. Al onze (bestuursleden)leden en vrijwilligers hebben veel uiteenlopende kwaliteiten. Het geeft veel energie en voldoening om al deze talenten samen te brengen en zo samen tot mooie prestaties te komen”.

De voorzitters vacature is eerder intern uitgezet. Ook zijn intussen diverse mensen benaderd. Deze zoektocht heeft helaas nog niet tot een beschikbare kandidaat geleid.

Wil jij met jouw royale bestuurlijke/management ervaring graag een maatschappelijke bijdrage leveren? Heb je een warm hart voor muziek? Denk je in mogelijkheden en kansen? Ben jij in staat om een goede verbinding te maken tussen visie en uitvoering? Vind je het leuk om met een enthousiaste groep mensen mooie plannen te maken en te realiseren?  Dan komen we graag met je in contact!

.Voor aanvullende informatie e/o belangstelling neem contact op met  De heer Danny Oonk, vice-voorzitter/orkestmanager via orkest@excelsior-winterswijk.nl of telefonisch 06 1141 1302

De volledige vacaturetekst vind je hier: vacaturetekst voorzitter Excelsior Winterswijk.

 

Bestuur Excelsior Winterswijk

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin