Zo’n 45 businessleden en jongeren waren deze avond aanwezig om samen met burgemeester Bengevoord in gesprek te gaan over:

“Hoe maken we Winterswijk nog aantrekkelijker om te ondernemen en te wonen?”

De avond begon met een optreden van de jongste muziekleerlingen van basisschool Bargerpaske. De enthousiaste kinderen hadden slechts 7 muzieklessen gehad en nu al een eerste optreden voor de businessleden en burgemeester. Met een glimlach om zijn mond dacht laatste terug aan zijn eigen eerste trombonelessen.

Burgemeester Bengevoord is als jongere uit Winterswijk vertrokken voor studie en werk en in de functie van burgemeester teruggekeerd. Hij kon dus uit eigen ervaring vertellen wat Winterswijk zo de moeite waard maakt om terug te keren. Tijdens het gesprek met businessleden en jongeren kwam naar voren dat werk, familie, vrienden en de muziekvereniging, belangrijke factoren zijn om terug te keren naar Winterswijk. Een ander thema dat werd besproken was het vinden van stageplekken en banen en anderzijds het vinden van goede werknemers. Bijzonder om te zien was dan ook dat aan het eind van de geslaagde avond een aantal werkgevers met jongeren in gesprek waren over de mogelijkheden van een stageplek.

Fotoreportage: Jan Tenbergen

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin