Top Chinees jeugdorkest bezoekt Winterswijk

Zondag 14 juli ontvangt Muziekvereniging Excelsior het Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra in Winterswijk. Naast sightseeing in de omgeving van Winterswijk, zal het Chinese jeugdorkest ook deelnemen aan het jeugdconcert van Excelsior ’s middags om 14:00 uur bij Vakantiepark De Twee Bruggen.

Eén van de beste Chinese basisschool orkesten

In het orkest spelen leerlingen van de Confucius Temple Primary School uit Nanjing (provincie Jiangsu). Dezelfde stad (kleine 8 miljoen inwoners) werd door Excelsior bezocht tijdens hun 8-daagse concertreis naar China in 2017.  Het Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra geldt als één van de beste basisschool orkesten uit China en staat onder leiding van dirigent Zhang Long.

Sightseeing en samen muziek maken

Excelsior ontvangt het Chinese jeugdorkest in samenwerking met De Twee Bruggen. Na de ontvangst in Winterswijk krijgen de Chinezen eerst een rondleiding door de prachtige bosrijke omgeving. Ook een bezoek aan één van de Winterswijkse molens zal op het programma staan. Na de lunch zal het Chinese orkest deelnemen aan het jeugdconcert van Excelsior en zullen ze naast een eigen optreden, ook samen met het leerlingenorkest van Excelsior musiceren. Ondanks dat de mondelinge communicatie nagenoeg onmogelijk is, kunnen het Nederlandse en Chinese orkest wel samen musiceren dankzij het internationale notenschrift.

Excelsiors Campinglife

Naast het Chinese orkest zullen ook alle jeugdonderdelen van Excelsior optreden tijdens het concert dat is getiteld ‘Excelsior Campinglife’. Door een gevarieerd muziekprogramma ten gehore te brengen wordt er deze middag een heus muziekfeest neergezet. Onder genot van een drankje wordt het publiek meegenomen in zomerse sferen! Uiteraard zijn er ook voldoende speelfaciliteiten aanwezig voor de kinderen.  Kortom, een ideaal uitje voor het hele gezin.

Het plezier en de passie voor muziek staat gedurende deze middag voorop en dat laten de jeugdleden van Excelsior dan ook graag horen. Het concert zal plaatsvinden op  het terrein van Vakantiepark de Twee Bruggen, Meenkmolenweg 23 te Winterswijk Miste. Bij goede weersomstandigheden wordt het concert buiten gehouden naast ‘Restaurant de Schoppe’. Bij slecht weer wordt er verhuist naar de overdekte ‘Animatietent’. De middag eindigt rond 16.30 uur. Voor dit bijzondere concert is de toegang gratis!

Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin