Vacature dirigent slagwerkgroep

Muziekvereniging Excelsior Winterswijk bestaat ruim 110 jaar, maar is ondanks haar hoge leeftijd zeer levendig. De vereniging telt ongeveer 170 actieve leden, waaronder veel jeugd. Muzikale prestaties, maar vooral ook plezier in muziek staan hoog in het vaandel van onze bloeiende vereniging.
Voor onze slagwerkgroep zijn wij op zoek naar een:

Enthousiaste slagwerkinstructeur (M/V)

De slagwerkgroep van Excelsior bestaat uit 17 enthousiaste slagwerkers. Het is een relatief jonge groep die uitkomt in de 1e divisie. Tijdens het meest recente concoursbezoek in november 2018 werden 89 punten behaald. Naast het bezoeken van concoursen zijn ook de theaterconcerten van de slagwerkgroep mooie muzikale uitdagingen. Zo zette de slagwerkgroep in december 2016 het grootse theaterconcert ‘History of Pop’ neer. In een spetterende show waar slagwerk werd gecombineerd met band, blazers, zangers en dans werd een volle theaterzaal meegenomen op een reis door de geschiedenis van de popmuziek. Behalve concoursen en theaterconcerten wordt verder o.a. opgetreden tijdens het jaarlijkse slagwerkfestival Winterdrums dat door de vereniging zelf wordt georganiseerd en worden er straatoptredens verzorgd. De slagwerkgroep repeteert wekelijks op woensdagavond.

Functieprofiel

De slagwerkgroep is opzoek naar een enthousiaste en gedreven dirigent, die in staat is een jeugdige groep te begeleiden en instrueren op zowel gestemd als ongestemd slagwerk. De instructeur heeft bij voorkeur ervaring in het deelnemen aan concoursen op 1e divisie niveau. Daarnaast heeft de instructeur ervaring met het realiseren van theaterproducties. Tevens wordt van de instructeur verwacht dat deze repertoire voorstelt met een goede balans tussen muzikaal niveau en attractieve waarde. De instructeur werkt goed samen met de andere onderdelen, bestuur en commissies binnen de vereniging. Een flexibele opstelling is hiervoor wenselijk.

Functie-eisen

Je kunt makkelijk omgaan met jongeren en weet een goede balans te vinden tussen prestatie en plezier. Je weet verschillen in muzikale vaardigheid te overbruggen. Een passende opleiding en ervaring zijn natuurlijk gewenst. Maar het belangrijkste, je weet je eigen passie en enthousiasme voor slagwerk goed over te brengen.

Ben jij onze ideale kandidaat?

Stuur ons dan spoedig, maar uiterlijk voor 22 augustus 2022, een brief met je motivatie en CV. Je kunt je reactie sturen naar Danny Oonk (voorzitter): voorzitter@excelsior-winterswijk.nl of naar Muziekvereniging Excelsior Winterswijk, t.a.v. de heer D. Oonk, Hakkelerkampstraat 55, 7101 VG Winterswijk.

Winterdrums Lite
History of Pop
Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin