Harmonieorkest

Muzikaal plezier en prestatie, voor jong en oud.

Het harmonieorkest van Excelsior bestaat uit ruim zeventig muzikanten. Allemaal muzikanten die een hart hebben voor muziek en dit graag over willen brengen op het publiek. Het orkest geeft daarom jaarlijks, goedbezochte grote theaterconcerten, waarbij regelmatig samenwerking wordt gezocht met bekende (regionale) zangers, muzikanten en verrassende partners.

Om het jaar verzorgt het harmonieorkest in augustus het “Corso in Concert”. Dit is het feestelijke concert aan de vooravond van het Winterswijkse Volksfeest in de tent op de markt. Het andere jaar wordt een concert verzorgd ter gelegenheid van Koningsdag.

Naast bovengenoemde concerten worden door het jaar heen ook andere concerten georganiseerd, zoals uitwisselingsconcerten en concerten op bijzondere locaties. Voorbeelden hiervan zijn het concert op het Zandsculpturenfestival in 2012 en het concert in een oude timmerfabriek in 2014.

Orkest Exceslior

Het orkest komt uit in de eerste divisie. Om dit hoge landelijke niveau te behouden kiest het orkest ervoor om op frequente basis, haar prestaties te laten beoordelen door een vakjury, door deel te nemen aan een muziekconcours.

Het orkest repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de grote zaal van mfa Pelkpark en staat sinds 2014 onder leiding van Henk-Jan Heijnen. Om toegelaten te worden tot het orkest moet het B-diploma behaald zijn. Voor enkele specifieke (solo) instrumenten gelden hogere toelatingseisen. De dirigent beslist over de toelating nadat de muzikant heeft voorgespeeld. Verwacht wordt dat de muzikanten uiteindelijk minimaal een C-niveau behalen.

Met al je vragen over het harmonieorkest kun je contact opnemen met orkestmanager Danny Oonk, tel.nr. 06-11411302,  mail: orkest@excelsior-winterswijk.nl

Lijkt het jou ook leuk om muziek te maken? Nieuwsgierig naar een repetitie, kom gerust een keer vrijblijvend langs tijdens een repetitie, we ontvangen je graag. Of lees verder hoe je lid kunt worden.

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin