Oud-papier een belangrijke inkomstenbron en hechte groep vrijwilligers

Om muzikale wensen financieel mogelijk te maken is een vaste groep vrijwilligers al ruim 30 jaar lang actief met het inzamelen van oud-papier.

 Niet particulier oud-papier

Vanaf januari 2016 kunnen bedrijven en organisaties hun oud-papier niet meer aan de weg plaatsen, ook ontvangen zij geen blauwe inzamelcontainer van de gemeente. Onze vrijwilligers assisteren deze ondernemers en organisaties bij het afvoeren van (bedrijfs)oud-papier. Dit heeft diverse voordelen. Bedrijven hoeven geen dure container te plaatsen. Ze zijn geen tijd kwijt aan het afvoeren. Ondernemers betalen alleen een kleine vergoeding, die volledig ten goede komt aan de muzikale jeugd.

Hoe het werkt:

  • Afhankelijk van opbergcapaciteit, hoeveelheid, voorkeur, halen wij iedere maand, of iedere twee weken het oud-papier bij u op. Het inzamelen gebeurt standaard op de eerste maandag van de maand e/o in tussenliggende maandagen, tijdens werktijden.
  • De formele inzameling valt onder de verantwoordelijkheid van- en wordt uitgevoerd door een vergunning houdende, gecertificeerde afvalstoffeninzamelaar. Hiermee voldoen alle partijen aan de verplichtingen zoals omschreven in de afvalstoffenwet.
  • De containers staan iedere eerste- en derde maandag van de maand, opgesteld aan de Narcisstraat 2, op het terrein achter garagebedrijf Mennink-Veldboom.
  • Voor aanmelding, en praktische vragen kunt u contact opnemen met onze coördinator Wim ten Pas: 06 – 22 74 54 69 (of 0543 – 56 32 96) of stuur een mail: oudpapier@excelsior-winterswijk.nl.

Boeken

Veel Winterswijkers hebben inmiddels Excelsior ontdekt als goede bestemming voor hun gelezen boeken. Deze boeken worden verkocht tijdens de goedbezochte halfjaarlijkse boekenmarkt. Met de opbrengst van de boekenverkoop kunnen de muzikale wensen van Excelsior worden vervuld.

Weggooien is zonde

Van een goed gebruikt boek kunnen nog veel mensen genieten.

Heeft u boeken over? Wij willen ze graag ontvangen!

Inleveren.

Iedere eerste maandag van de maand ( 09.00-12.00 uur), kunt u uw oude boeken brengen aan de Narcisstraat 2 (via witte poort, linkerzijde van garagebedrijf Mennink-Velboom).

Ophalen bij u thuis.

Wilt u liever dat wij de boeken komen ophalen? Neemt u dan contact op met onze coördinator Wim ten Pas: 06 – 22 74 54 69 (of 0543 – 56 32 96) of stuur een mail: oudpapier@excelsior-winterswijk.nl.

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin