Leerlingenorkest

Een echt orkest voor recreatieve leden en leden in opleiding

Na het behalen van het A-diploma mogen leden hun muzikale carrière voortzetten in het leerlingenorkest. Hier worden de muzikanten op een plezierige manier klaargestoomd voor het harmonieorkest. Het repertoire bestaat uit vele verschillende muziekstijlen, zoals film- en musicalmuziek, klassieke muziek, jazz en popsongs.

jeugdconcert 2014 (1)Naast leerlingen in opleiding, spelen er ook leden mee die graag muziek willen maken, maar niet (meer)op het niveau van het harmonieorkest.

Het leerlingenorkest geeft, samen met alle jeugdonderdelen, jaarlijks twee concerten. In februari vindt er een jeugdconcert plaats op een groot podium. Vaak is dit in theater de Storm. Dit is voor de jeugdleden elke keer weer een heel bijzondere ervaring. Het muzikale jaar wordt voor de zomervakantie altijd afgesloten met een groot jeugdconcert, waarvoor steeds weer wordt gezocht naar bijzondere locaties en thema’s. Tussen de concerten door wordt regelmatig gezocht naar leuke gelegenheden om een optreden te verzorgen.

Het leerlingenorkest repeteert op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur en staat onder leiding van Gerald Roerdinkholder.

Met al je vragen over het leerlingenorkest kun je terecht bij contactpersoon Joppe Oonk, tel.nr. 06-27962114.

Lijkt het jou ook leuk om muziek te maken? Lees dan snel verder hoe je lid kunt worden.

Neem ook gerust een kijkje bij alle andere jeugdonderdelen. Deze vind je hierboven onder de menuknop onderdelen.