Majorettes

Enthousiaste groep meiden die houden van twirl en dansen

De majorettes van Excelsior vormen een gezellige groep met meiden die enorm van dansen op muziek houden. Majorettes doen aan twirlen. Dit is het welbekende draaien met een baton. Maar natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken. Twirlen vergt namelijk veel coördinatie, behendigheid en uitstraling. Ook komen er vele danspasjes bij uit diverse dansstijlen. Tijdens de trainingen wordt dan ook op al deze onderdelen geoefend en wordt er toegewerkt naar spetterende optredens.

Voor de trainingen worden ook geregeld gastdocenten uitgenodigd zoals de Nederlandse kampioene twirl!

Iedereen kent de majorettes natuurlijk van de straatoptredens tijdens bijvoorbeeld het Winterswijkse bloemencorso. Maar oefenen vooral voor gave dansen tijdens de jeugdconcerten en ze doen regelmatig mee aan wedstrijden. De muziek die gebruikt wordt voor de shows varieert van hiphop tot bekende popsongs. Voor de shows wordt het plaatje natuurlijk helemaal compleet gemaakt met mooie bijpassende kleding, make-up en kapsels!

De majorettes bestaan uit drie teams. Beginners starten in het C-team en kunnen al naargelang het niveau doorstromen naar het B- en A-team. Dit gebeurt op advies en in overleg met de leiding.

De majorettes trainen op donderdagavond in MFA Pelkpark onder leiding van Nanny ten Elsen tussen 16:30 en 19:30 uur.

Kom gerust eens kijken of meedoen. De eerste vier proeflessen zijn gratis!

Contactpersoon: Sonja Klomps, tel.nr. 0610556442 mail: majorette@excelsior-winterswijk.nl