Slagwerkgroep

Uitdaging, kwaliteit en enthousiasme

slagwerkgroep(excelsior music factory 2014)De slagwerkgroep van Excelsior is bekend van de vele straatoptredens. De groep loopt namelijk vooraan in het korps van Excelsior.

Daarnaast geeft de slagwerkgroep diverse andere optredens. Een mooi voorbeeld hiervan is “Winterdrums”. Dit grote slagwerkfestival vindt jaarlijks in januari plaats en wordt mede georganiseerd door Excelsior. Ook geeft de slagwerkgroep eens in de paar jaar een groot theaterconcert, waarin alle facetten van slagwerkmuziek voorbij komen. De slagwerkgroep beschikt over een groot instrumentarium met niet alleen ongestemd slagwerk, maar ook gestemd slagwerk, zoals marimba’s, xylofoons en buisklokken.

De slagwerkgroep speelt sinds 2000 in de hoogste divisie en heeft daarin mooie resultaten behaald op verschillende (top)concoursen! De meeste jeugdleden stromen in vanuit de jeugdslagwerkgroep na het behalen van hun B-muziekdiploma. De slagwerkgroep staat daarnaast zeker open voor volwassen slagwerkers in opleiding en ervaren slagwerkers die hun hobby opnieuw willen oppakken.

De slagwerkgroep repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in mfa Pelkpark en staat onder leiding van Rutger Jansen.

Voor al je vragen of opmerkingen over de slagwerkgroep kun je terecht bij contactpersoon: Joyce Meekes 06-40091515  of slagwerk@excelsior-winterswijk.nl.

Lijkt het jou ook leuk om op het hoogste niveau op al die verschillende slagwerkinstrumenten te spelen? Dat kan! We ontvangen je graag! Lees hier verder hoe je lid kunt worden.

Deel deze pagina...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin