Lid worden ?

Leuk dat je meer wilt weten over het lidmaatschap van Excelsior!

Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het plezier van zelf muziek maken en dansen. Ook jij bent van harte welkom!

Kennismaken

Jong

Speciaal voor jongeren starten wij jaarlijks met de korte kennismakingscursus Muziek&Zo. Deze korte, laagdrempelige kennismaking biedt kinderen en hun ouders de ideale manier om zelf het plezier van muziek-maken te ervaren. Via de volgende link, vind u alle relevante informatie over Muziek en Zo. Het begin van muziek en Zo gemist of heb je dan net wat anders te doen? Geen probleem! Er zijn gedurende het jaar diverse jeugdevenementen, kom gerust kijken. Ook vinden wij het leuk als je gewoon een keer komt kijken tijdens één van de oefenavonden van de orkesten, slagwerkers of majorettes. Neemt gewoon even contact op, wij praten je graag bij over alle actuele mogelijkheden om nader kennis te maken.

Al wat ouder

Al wat ouder of meer ervaren? Ook op latere leeftijd is musiceren een leuke (nieuwe) hobby. Velen gingen je al voor! Daarnaast staan wij altijd open voor ervaren muzikanten die op zoek zijn naar een gezellige vereniging. Wil je meer weten of gewoon een keer de sfeer proeven? Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens de repetities. Op deze website vind je onder de button; Onderdelen, specifieke informatie over de diverse onderdelen, waaronder de repetitietijden.

Kosten Lidmaatschap

Voor klarinet en slagwerk is het eerste jaar contributie/lidmaatschap gratis.

De kosten van het jaarlijkse lidmaatschap onder 18 jaar =  €146,-, boven 18 jaar = €225,-. Voor dit bedrag ontvang je een muziekinstrument of een baton, passende kleding en vanaf het begin van je lidmaatschap, word je begeleid door professionele- en enthousiaste vakdirigenten- of instructeurs. Samen met de andere leden leer je op een leuke manier samen muziekmaken of dansen. Daarnaast worden er allerlei leuke jeugdactiviteiten verzorgd zoals zwemmen, schaatsen, kamp en “ranjafeesten”. Ook voor volwassen leden zijn er naast het gezamenlijke musiceren volop activiteiten.

Kosten muziekles

Een muziekinstrument kun je niet zomaar bespelen. Hiervoor moet je oefenen en lessen volgen. Excelsior heeft ervoor gekozen om de muzieklessen te laten uitvoeren door de docenten van de Winterswijkse muziekschool BoogieWoogie. Deze docenten weten alles over jouw instrument en ze  kunnen ook jou leren een goede muzikant te worden. Als je lid wordt van Excelsior, ontvang je bovendien een ruime korting op het lesgeld van BoogieWoogie.  actuele tarieven vind je hier.

Muziek maken (te) duur?

Het leren bespelen van een muziekinstrument is vaak duurder dan bijvoorbeeld het beoefenen van een sport. Dit is begrijpelijk, want bij een sport krijg je veelal training in een grote groep, onder begeleiding van niet professionele krachten. Bij muziekles krijg je individueel les van een vakdocent. Door deze lesvorm leer je snel en goed je muziekinstrument te bespelen.

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind- of volwassen de keuze moet kunnen maken om muziek te maken. Ongeacht de financiële situatie, of achtergrond. Voor mensen met een laag inkomen zijn er diverse subsidie mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.leergeldoostachterhoek.nl ook de medewerkers van de Post adviseren u graag over de ondersteuningsmogelijkheden in Winterswijk www.depostwinterswijk.nl.

Aanmelden

Lid worden is heel eenvoudig, stuur gewoon een mailtje naar ons secretariaat info@excelsior-winterswijk.nl. Je ontvangt dan een direct een aanmeldingsformulier.

Heb je nog vragen over het lidmaatschap, dan mag je ook altijd contact opnemen met onze opleidingscoördinator Linda Colenbrander Tel: 0543-550137, opleiding@excelsior-winterswijk.nl