Huisvesting

Muziekvereniging Excelsior heeft sinds december 2014 haar eigen plek in Multi Functionele Accommodatie (MFA) Pelkpark aan de Hakkelerkampstraat in Winterswijk. Deze accommodatie deelt Excelsior met twee basisscholen; De Kolibrie en De Bataaf.

Verenigingsruimten

Excelsior beschikt over een eigen opslag voor muziekinstrumenten, slagwerkinstrumentn, kleding, kopieerapparatuur en stoelen.

Tevens is er een huiskamer. Die tijdens- en na de repetities van de verschillende onderdelen gebruikt wordt door de leden om een consumptie te nuttigen. Ook wordt de ruimte gebruikt voor vergaderingen en samenspel in kleine groepen.

Repetitieruimte

Voor de repetities van slagwerkgroep, orkest en training van de majorettes, wordt gebruik gemaakt van de grote multifunctionele zaal die zich in het hart van het gebouw bevindt. Deze ruimte is zodanig gebouwd dat er geen geluidsoverlast is voor de beide scholen en omgeving. Bij de bouw is nadrukkelijk rekening gehouden met het gebruik als repetitieruimte, de zaal beschikt over een uitstekende akoustiek.

Deze zaal is voorzien van een professionele geluidsinstallatie, met beamer en projectiescherm.

Verhuur

De ruimtes worden voor “culturele activiteiten” zoals; lezingen, filmavonden, theater-, zang-, dans- en muziekrepetities verhuurd aan derden. Muziekverenigingen kunnen in overleg gebruik maken van ons uitgebreide slagwerkinstrumentarium. Wij kunnen bij dagactiviteiten op verzoek zorgdragen voor alle consumpties en eventueel een lunch.

In onze agenda kunt u zelf de beschikbaarheid van de locatie controleren.

Voor reserveringen, tarieven of vragen kunt u contact opnemen met onze beheerder Yvette Damkot: beheer@excelsior-winterswijk.nl of telefonisch 06 – 27306549.