Jeugdslagwerkgroep Excelsior kampioen op ONSK

Op zaterdag 15 april heeft de jeugdslagwerkgroep van Excelsior Winterswijk een fantastische prestatie behaald op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap, oftewel ONSK.

Bijzonder is dat dit de eerste keer was dat de jeugdslagwerkgroep van Excelsior meedeed aan het ONSK. Ten tweede, kan er natuurlijk altijd discussie zijn over de punten bij een jurybeoordeling, echter bij het ONSK wordt blind gejureerd, dus er kan zeker wel gesproken worden van een objectief jury-oordeel.

Enkele quotes uit de juryverslagen van de 3 juryleden:

Jurylid 1 schijft: Een heel mooie uitvoering van dit stuk! Stabiel & muzikaal. Ik heb genoten!

Jurylid 2: Met veel plezier geluisterd. Ik hoor veel kwaliteit. Prachtig ensemble met goede leiding!

Jurylid 3: Top! Perfecte combinatie tussen muzikaliteit, groove en enthousiasme. Dit heb ik nog niet eerder gehoord vandaag.

Dit zijn natuurlijk al zeer lovende woorden, maar dan naar de punten:

In de Jeugdklasse gestemd, deden maar liefst 6 slagwerkgroepen mee, en de jeugdslagwerkgroep van Excelsior is eerste geworden. En niet zo maar eerste: de nummer twee haalde 89,5 punt en Excelsior haalden de fenomenale score van 93 punten! Met andere woorden, de concurrentie ligt ver achter.

En dat niet alleen, ook de solistenprijs werd mee naar Winterswijk genomen. Cas te Selle wist deze te veroveren met zijn prachtige xylofoon-spel.

Afgelopen zaterdag zijn de slagwerkers van Excelsior in Zutphen boven zichzelf uitgestegen. Er is een unieke prestatie geleverd, waar Excelsior als vereniging heel erg trots op is. Van harte gefeliciteerd en in het bijzonder dirigent Kevin Tolkamp, die de groep naar deze grote hoogte heeft gebracht.

Een serenade voor de jeugdslagwerkgroep.