Muziekpret en Dance&Twirl start in april

Kennismaken met muziek en dans bij Excelsior

DSC_7966Kinderen zijn van nature vaak gek op muziek. Samen een dans maken of een muziekstuk spelen is natuurlijk het leukste dat er is en zorgt voor ontspanning en voldoening. Het bevordert tevens de motoriek en de ontwikkeling van het brein. Ook is het een sociale aangelegenheid, want samen muziek maken en dansen zorgt er voor dat kinderen naar elkaar leren luisteren en rekening leren houden met elkaar. De gezelligheid binnen de vereniging maakt het natuurlijk extra leuk! Voor alle kinderen die van muziek en dansen houden, start muziekvereniging Excelsior binnenkort met twee leuke kennismakingscursussen: Muziekpret en Dance & Twirl!

Excelsiors Muziekpret

Kinderen die gek zijn op muziek en graag een instrument willen leren bespelen kunnen zich opgeven voor de cursus ‘Excelsiors Muziekpret’. Op een speelse en voor de kinderen aantrekkelijke wijze worden de beginselen van het muziek maken aangeboden. Deelnemers kunnen voor de kennismaking kiezen uit drie instrumenten: klarinet, trommel of trombone. Wil een kind hierna liever een ander instrument spelen, is dit geen enkel probleem.

De eerste helft van de repetitie wordt besteed aan het leren bespelen van het gekozen instrument. Dit gebeurt o.l.v. ervaren muzikanten uit het orkest. De tweede helft van de les is er aandacht voor samenspel met een professionele docent. Dit zal resulteren in een gaaf optreden dat tijdens het jeugdconcert op 26 juni, waarbij ouders, opa’s, oma’s en andere fans mogen komen kijken en luisteren. Lees meer over Muziekpret.

Liever dansen?

Dat kan natuurlijk ook! Op vrijdagmiddag kan volop gedanst worden tijdens de cursus ‘Dance & Twirl’. Samen met een groep gezellige meiden en een zeer ervaren en kundige trainster wordt een gave dans ingestudeerd. Tijdens de lessen is veel aandacht voor basispassen, houding en natuurlijk de verschillende draaitechnieken met de baton. Uiteraard wordt er gedanst op de hipste muziek en wordt er toegewerkt naar een echt optreden. Tijdens het jeugdconcert wordt de dans uitgevoerd voor een groot publiek. Uiteraard is er bij zo’n optreden ook bijpassende kleding en make-up, zodat het plaatje helemaal klopt. Lees meer over dance-en-twirl.

Plezier centraal

De cursus Muziekpret start op maandag 11 april en kost €50,-. Daarvoor krijgen de kinderen een instrument te leen en een lesboek. De lessen vinden plaats op de maandagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur in de mfa Pelkpark. Wanneer kinderen de smaak te pakken hebben en muziekles willen gaan volgen aan de muziekschool, geeft Excelsior €50,- korting op het lesgeld. Overstappen op een ander instrument is dan ook mogelijk.

‘Dance & Twirl’ wordt gehouden op vrijdagmiddag. De eerste les begint op vrijdagmiddag 15 april van 17.00 uur – 18.00 uur en kost €25,-. Hiervoor krijgen de deelnemers een baton en kleding voor het optreden te leen.

De cursussen worden afgesloten met een spetterend optreden tijdens het jeugdconcert op 26 juni. In beide cursussen staat plezier centraal. Op een laagdrempelige en voor de kinderen aantrekkelijke wijze zullen de lessen worden vormgegeven. Voor meer informatie- en aanmelding kan contact worden opgenomen met Linda Colenbrander, via opleiding@excelsior-winterswijk.nl of 0543-550137.