Muzikaal plezier staat voorop bij Excelsiors Recreantenorkest

Eind september start Excelsior met een nieuw initiatief: het Recreantenorkest. Het orkest is gericht op muzikanten die samen muziek willen maken, maar waarvoor de muzikale lat niet te hoog hoeft te liggen. Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagavond van 20:00 tot 21:30 uur (inclusief pauze) en uiteraard is er na afloop ruimte om gezellig samen een drankje te drinken in de sfeervolle huiskamer van Excelsior.

Speelplezier staat voorop

Aanleiding voor de start van dit nieuwe orkest bij Excelsior zijn vragen van oud-leden van de vereniging. Voorzitter Danny Oonk: “regelmatig spreken wij oud-leden van de vereniging die op een gegeven moment zijn gestopt met muziek maken bijvoorbeeld vanwege een studie of een druk gezinsleven, maar bij wie het plezier in het muziek maken nooit is verdwenen. De stap om weer in het harmonieorkest te gaan spelen is echter best groot, want de agenda van het orkest is flink gevuld en het niveau waarop gespeeld wordt is hoog. Daarom komen wij nu met een orkest waar de muzikale drempel minder hoog is, maar muzikanten evengoed wel kunnen genieten van samen muziek maken. Zie het een beetje als een 2e elftal bij het voetbal, de prestatiedruk is wat lager, maar het speelplezier en de gezelligheid is minstens zo groot.”

Iedereen met een A-diploma is welkom

Niet alleen oud-leden van Excelsior zijn welkom, Danny: “nee, iedereen die een hout-, koper- of slagwerkinstrument speelt, of in het verleden zo’n muziekinstrument heeft gespeeld en minimaal het niveau van het A-diploma heeft is welkom. Het maakt niet uit of je ooit lid bent geweest van Excelsior, een andere muziekvereniging, of zelfs nog nooit in verenigingsverband muziek hebt gemaakt. Het geeft ook niks als je lang geen muziek hebt gemaakt, dit orkest is juist bedoeld voor mensen die het muziek maken weer willen oppakken.”

Meer informatie of aanmelden

Eind september wordt er gestart met wekelijkse repetities op de donderdagavond van 20:00 tot 21:30 uur met een pauze en een gezellige nazit in MFA Pelkpark aan de Hakkelerkampstraat 55 in Winterswijk, de thuisbasis van Excelsior. De bedoeling is om in januari een eerste concertje te verzorgen. Danny: “het is altijd prettig om als muzikant ergens naartoe te werken. We denken nu aan een tweetal concerten per jaar. Daarnaast zijn muzikanten van het Recreantenorkest van harte uitgenodigd bij alle andere verenigingsactiviteiten zoals feestavonden en concerten en mogen ze deelnemen aan alle straatoptredens van de vereniging. Leden van het Recreantenorkest worden zogezegd volwaardig lid van de muziekvereniging. Er wordt gestart met een pilot van september 2022 tot en met januari 2023. Deelnemen aan het Recreantenorkest kost voor die periode € 75,- met een eigen instrument en € 100,- met een instrument van de vereniging. Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Linda Colenbrander, bereikbaar via opleiding@excelsior-winterswijk.nl of 06-12272956.